7.2.2014

Helmikuun teema "Tuunaa ja tee se itse"

Tammikuu 2014 vierähti ansiokkaasti alennusmyyntejä kahlaten. Eipä sillä että olisin ihan selkä vääränä korjannut markkinamiehen talvivarastoa puoli-ilmaiseksi kotiini kaappien täytteeksi mutta mutta... Onnistuin kuitenkin tekemään hankintoja moneen lähtöön. Lisäksi tammikuussa täyttyi kuopukselle antamani lupaus oman huoneen ovesta. Nykyisen kotimme entiset asukkaat olivat remontoidessaan asuntoa jättäneet juurikin yhden huoneista kokonaan ovetta. Puuttuvan oven valinta ja tilaus tapahtui jo vuoden 2013 puolella mutta oven toimitusajan ollessa kahdeksan viikkoa, saimme oven vasta tammikuussa kotiin ja paikoilleen. Tammikuu aiheutti lisäksi kukkarolle kevään kestävää anoreksiaa sillä hankin myös jotain josta olin jo hyvän tovin haaveillut.

Kirjasin tammikuussa tapahtuneen hieman turmiollisen kulutusjuhlan seikkaperäisesti Vihkoon. Itseasiassa Vihko on tullut jäädäkseen koko vuodeksi 2014. Ja mikä vihko tämä Vihko sitten onkaan? "Vihko The Tulevaisuuden Omantuntoni Soimauksen Tukipilari" on siis vihko, josta voin konkreettisesti tarkastella kulutuskäyttäytymistäni materialististen hankintojen valossa. Vihkon tarkoituksena on kartoittaa niiden "mä haluun tän", lue ei niin tarpeellisten hankintojen, ja sitten niiden oikeasti pakottavien hankintojen, toteutumaa. Kuulostaa aika julmalta asettaa kulutuskäyttäytymiselleen konkreettinen omatunto koko vuodeksi. Joka tapauksessa Vihkon yhtenä tarkoituksena on karsia pois ex tempore- sekä ehkä muutoin kyseenalaisia hankintoja tukkimasta kotimme rajallisia säilytystiloja.


Tammikuun 2014 lievässä ostokrapulassa (en edelleenkään myönnä että krapula olisi mitenkään paha?) vannotin olevani helmikuun 2014 ajan kiltti. Vihkoon ei vannomani mukaan tulisi kovinkaan montaa merkintää hankinnoista ylipäänsä. Tammikuun taittuessa helmikuuksi taisin olla hieman optimistinenkin kun julistin DIY-kuukauden alkaneeksi. Nyt on jälleen aika jatkaa kesken jääneitä käsityöprojekteja ja saattaa niitä loppuun. Tavoitteena on myös hyödyntää jo hankittuja materiaaleja ja valmistaa niistä jotain konkreettista. Syntilistaltani löytyy lisäksi muutamia ostohetkellä syystä tai toisesta muokkausta vaativia vaatekappaleita jotka odottavat vain pientä tuunausta päästäkseen käyttöön. Helmikuun ajan tuunataan ja tehdään itse ;)

Mitä sanotte Vihkosta? Ja mitä arvelette, karsiiko kulutuskäyttäytymisen tarkempi seuranta harkitsemattomien hankintojen määrää?

Minä alan nyt suunnitella kodin huoltotöiden aloittamista viikonloppua varten. Sitä ennen lähden koirapotilaan kanssa pienelle aamulenkille. Sallinen itselleni ennen urakkaan ryhtymistä myös aamukahvit sekä  pikavilkaisun Avotakan uusimman julkaisun kauniisiin koteihin. Pidemmittä puheitta toivottelen kaikille


Ihanaa, rentouttavaa kohta alkavaa viikonloppua! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti