5.3.2014

Kaupunkikierroksen saldo

Harhaanjohtavalla otsikolla aloitetaan. Kolusin kaupungin kaikki perusvaatetta myyvät kaupat eilen jääden maximekoitta ja nuoren Miehen housuitta. Mikä meni pieleen pahiten on kaiketi se että kysyntä ja tarjonta eivät kohdanneet. Maxit ja housujenkaltaiset ovat joko "so last season" tai vasta tulon päällä. Ja ne aletarjonnat olivat käyneet kovasti vähiin jopa viimeisten talvikummajaisten osalta. Kaupoissa oli toki tarjolla monta muuta kiinnostavaa juttua, mutta olin päättänyt pitäytyä todellisten tarpeitten hankinnassa impulssiostosten sijaan.
 
Kotiuduin kaupungilta siis tyhjin käsin kierrettyäni petturikaupat.  Kävin käsiksi kesävaatearsenaaliini kartoittaakseni matkavaatevaraston todellista tilannetta. Pahin harmini muuttui lieväksi omahyväisyydeksi havaittuani ettei vaatevarastoni ihan kokonaan inflaatiosta kärsinytkään. Mukaan  matkalle lähtee "vanhoja", kelvollisia yksilöitä. Todellisia sotaratsuja siis. Ja miksi nyt näin paniikissa olen ollut näistä lomavaatteista: siksi, koska me mennään lomalle Dubaihin. Kaiken suuruudenhulluuden paratiisiin, auringonpaisteeseen ja unelmieni kohteeseen. Turisteina vieraan kulttuurin kohteessa on kohteliasta huomioida paikalliset tavat. Ja Arabiemiraateissahan toivottavaa olisi pukeutua säädyllisesti peittäen olkapäät sekä polvet. Mutta mitä tehdä olkapää- ja polvipukeutumisen kanssa... Kunhan jokaisessa asukokonaisuudessa saan polvet peitettyä, niin eiköhä olkapääongelman saa ratkaistua viimeistään jollakin hartiahuivintapaisella.
 
 Vaikea uskoa etteikö paikanpäältä irtoaisi muutama kolttu hankittavaksi asti, mutta joihinkin riepuihin sonnustautuneina niitäkin on lähdettävä metsästämään ;) Ja mitä matkalle sitten lähtee mukaan, tässäpä siitä jo hieman esimakua :)
 
 
Todennäköisesti tulen muuttamaan vielä moneen otteeseen matkapuvustoani, mutta hyvin suunniteltuhan oli puoliksi tehty? Miellän matkapuvuston suunnittelun lähes yhtä tärkeäksi asiaksi kuin itse matkakohteeseen perehtymisen. Esivalmistelujen aloittaminen hyvissä ajoin vähentää viime hetken pakkauspaniikkia.
 
Kuinka tarkkaan Te Lukijat pohditte matkalle mukaan otettavia asukokonaisuuksia? Aloitatteko matkavalmistelut hyvissä ajoin tai jääkö ne lähdön aattoon? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti