17.3.2014

Tuoli

Kirjoittelin jokin aika sitten mieleeni lähtemättömästi jääneestä, tavoittamattomissa olevasta tuolista. Siitä oikeasta tuolirakkaudesta. Mitä kuuluu tuolille ja rakkaudelle nyt?
 
Tuolille kuuluu hyvää sillä noukin mokoman talteen yllättävän vähäisellä vaivalla. Päädyin vuoden ensimmäisen keväisen lauantain kunniaksi paikallisille Makasiineille tiedusteluretkelle. Kysyvä ei tieltä eksy joten tiedustelin suoraan Makasiinien kassalta kuuluuko kotimme liepeillä sijaitseva liiketila aarteineen heidän toimintaansa. Ja kuuluihan se! Pääsin jo samana iltapäivänä tekemään tuttavuutta tulevan tuolini kanssa. Tuoli osoittautui onnekseni kelpo yksilöksi. Ja niinhän siinä sitten kävi että paikallinen Romukeisari on nykyisin tuolini entinen omistaja.
 
Olin suunnitellut sijoittavani tuolin olohuoneeseen aikaisemman hankkimani rautalipaston kaveriksi. Ja siitähän tuo nyt paikkansa sai rujon mööpelin vierestä. Mittasuhteiltaan parivaljakko palvelee arjen tarpeita. Jos nyt jälleen lipsahdin haalimaan rakasta "romua" ympärilleni niin edes perustellusti tällä kertaa. Tarvitsinhan työtuolin ;).
 
Tuolin alkuperää selvitellessäni ilmeni että mitä todennäköisimmin tuoli edustaa  Lahden puukaluston 50-luvun alun tuotantoa. Mikäli nettidokumentteihin on uskominen, vastaavanlainen tuoli on ollut puukaluston tuotannossa muutamana erilaisena versiona. Saman aikakauden vielä vapailla markkinoilla olevissa tuoleissa esiintyy oman tuolini kanssa identtistä istuinosanahkaa. Jostain syystä istuinosan materiaali ei tuollaisenaan lämmitä mieltäni. Ja esteettisyys ennen kaikkea,
 tuolin istuinosan "nahkapäällinen" joutaa vaihtoon jossain kohtaa. Lohenpunaisella ahterinpehmikkeellä mennään  nyt toistaiseksi eteenpäin ja sen verhoilu saa paikan DIY-listan häntäpäästä.
 
Ja ai niin, kysymys kuuluin mitä kuuluu tuolille ja rakkaudelle? No tykkään; rakastan tuolia vieläkin ;)
 
 
 

Kevät on selkeästi saanut aikaan alati kiihtyvää sisustusvimmaa. Olen luvannut itselleni että nyt mennään eteenpäin hetken verran vain näillä nykyisillä mööpeleillä. Ainakin vuosiloman loppuun saakka... Haaveissani nimittäin siintelevät muutamat säilytyskalusteet ja eräs tietty matto ;)
 
Kodin uudistussuunnitelmien parista toivottelen oikein kivaa alkanutta viikkoa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti