2.3.2014

Valokuvauskurssin seuraukset

Pitkäaikainen haaveeni digijärjestelmäkamerasta konkretisoitui jouluaattona 2013. Sain ennalta-arvaamatta joululahjaksi Mieheltä Canonin 1100D:n (kiitokset vielä ihan parhaasta lahjasta  <3 ). Ennen järkkäriä olen räpsinyt kuvia pienellä, rakkaalla, punaisella pokkarillani, niinikään Canonin sellaisella. Järjestelmäkamerani ominaisuudet ovat pikkuhiljaa alkaneet valjeta minulle lukuisien yritys- erehdys- otosten seurauksena. Kameran mukana seuranneen ohjekirjasen avulla olen päässyt hieman jyvälle kameran ominaisuuksista. Tuoreena kameranomistajana saan myös kiittää erästä varsin taitavaa valokuvaajaa sekä kollegaani, joka pikaperehdytti minua uuden kamerani saloihin. Uuden kameran saatuani tein myös päätöksen valokuvauskurssille osallistumisesta.
 
Asuinpaikkakunnallani järjestetään valokuvauskursseja muun muassa paikallisessa kansalaisopistossa. Opiston kurssitarjonta suosi minua ja kevätlukukauden kurssitarjonta sisälsi valokuvauksen perusteita käsittävän opintojakson. Osaltani kurssi- ilmoittautumisen kanssa kävi hieman hullusti sillä ilmottautumisen ajankohtana nukuin (!) hyviä päiväunia. Havahduin unilta hereille tunnin myöhässä ilmottautumisesta. Pahaksi onnekseni kurssi oli ehtinyt täyttyä ja lunastin viidennen varasijan perutustapausten varalta. Olin tuolloin hyvin närkästynyt itselleni ja harmistunut hyvistä päiväunilahjoistani.
 

Onni onnettomuudessa kaikesta huolimatta, sillä en ollut suinkaan ainoa joka jäi vaille kurssipaikkaa. Meitä myöhäisiä ilmoittautujia oli hieman isompi kourallinen; juuri sen verran että valokuvauksen peruskursseja järjestettiin kahdelle ryhmälle. Voi sitä riemua kun sain tiedon kurssille pääsystä! Kurssi sisälsi kolme neljän tunnin mittaista tapaamiskertaa. Kaikki tapaamiset ovat olleet varsin antoisia ja kovin hyödyllisiä uuden kamerani käyttöönoton aloitusvaiheessa. Tein kurssin aikana myös päätöksen liittyä täkäläiseen kameraseuraan. Ensimmäinen kameraseuran kokoontumiskertani on huomenna. Tavoitteenani on osallistua mahdollisimman moneen seuran koulutustilaisuuteen kehittääkseni kamerankäsittely- ja kuvaustaitojani.
 
 
Valokuvaaminen on erittäin kiitollinen harrastus epäsäännöllistä työtä tekevälle henkilölle. Kamera kulkee mukana kätevästi melkein kaikkialle ja kuvattavaa on rajattomasti. Olen kantanut kameraa mukanani valehtelematta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta koko alkuvuoden. Ihan varan vuoksikin, jos vaikka yllättäen kohdalle sattuu jotain mielenkiintoista kuvattavaa. Vaikuttaa uhkaavasti siltä että olen saanut valokuvauskärpäsen pureman ;)
 
 
Millaisia kameroita Teillä siellä ruudun toisella puolella on? Oletteko osallistuneet valokuvauskursseille ja kuulutteko kenties valokuvaus- tai kameraseuraan?
 
Mukavaa ihan pian alkavaa uutta viikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti