23.4.2014

Arkihaaste vai arjen haaste?

Sosiaalinen media tykittää ystäviltä pyyntöjä erilaisiin haasteisiin. Lähdin mukaan saamaani kuvahaasteeseen Facebook- yhteisössä. Kolmatta päivää kuvattuani arjen asioita havahduin siihen tosiasiaan että kuvaamani asiat olivat pääasiassa sitä parasta arjen antia. Ei työtä (toki sen kuvaaminen on työnantajataholta kiellettyä), ei pyykkejä, ei villakoiria nurkissa. Ei eripuraa eikä vastoinkäymisiä. Positiivinen asenne kunniaan, toki, mutta kuinka paljon haasteen yhteydessä julkaisemani kuvat vääristävät oikeaa arkeani?
 
Minä, kuten tuskin kukaan muukaan, tekee tietoista valintaa siitä että julkaisee ainoastaan karua informaatiota niistä todellisista arjen haasteista. Eihän meillä tietenkään ole pyykki- tai tiskivuoria, muuhun sisustukseen sopimattomia kuolettavan kamalia käsipyyhkeitä saati sitten raappahousuja tuolien selkänojilla. Puhumattakaan siitä etteikö asioista tulisi sanomista perheenjäsenten kesken ja etteikö uusperheen arki olisi, noh lievästi sanottuna, haastavaa.
 
Näistä ja monista muista arjen haasteista olisi niin antoisaa kirjoittaa enemmänkin hömpänpömpän vastapainoksi. Missä menee  loppujen lopuksi vapauteni kirjoittajana (äitinä ja avopuolisona sekä uusperheen toisena aikuisena), etten kajoaisi julkisesti siihen elämän osaan jonka jaan viiden muun ihmisen kanssa. Huomaan usein seikkailevani harmaalla alueella kirjoittaessani blogin sisältöä ja valitessani kuvia . Toistaiseksi, onnekseni, olen kuitenkin perääntynyt esimerkiksi onnistuneiden lomakuvien kohdalla ja muistanut perheenjäsenieni yksityisyyden suojaa kunnioittaen siirtää pikselit parempaan talteen perhealbumiin.
 
Blogin ylläpidon arjen haaste on tietoinen valinta blogin sisällön rajaamisesta hyvin kapeaan elämäni osa-alueeseen. Mitä jos jonain päivänä ottaisinkin hypyn todellisuuden pohjattomaan kuiluun, sinne haasteiden kuiluun, ja kirjottaisinkin uusperheen arjen  itkupotkuhuutoraivarikaaoksesta? ;)  Oih ja voih, ajatus on pelottavan houkutteleva :) Ja rehellisyyden nimissä; ilahtuisin, jos löytäisin blogin josta voisin lukea toisen uusperheen arjen haasteesta ;)
 
Lopuksi ihan toiseen aiheeseen. Olen inspiroitunut muutaman päivän ajan hennon vaalean sinisestä väristä. Kyseessä on alla esiintyvän kukan teränlehtien väri. Ihana vai mitä? <3

 
Mukavaa keskiviikkoa täältä arjen haasteen parista; minä lähden nyt siivoamaan ja pienentämään haasteen taakkaa! :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti