28.4.2014

Pientä pintaremonttia

Vietin viikko sitten pääsiäispyhien päätteeksi unettoman yön kotimme sisutuksen murheenkryynejä pohdiskellen. Murheistani akuutein on ollut Ikean Hemnes- vitriinien (jotka nyt toimivat meillä tilanjakajina) taustalevyt. Ne ruskeat, luotaantyöntävät kauhistukset siis, ne jotka halpatuotantohuonekalujen takaseinäksi ihan vakiosti valikoituvat. Taustalevyjen surullisesta historiasta mainittakoot sen verran että meillä ne eivät ole olleet enää hetkeen ruskeat. Maalasin taustalevyt jokin aika sitten varastosta löytyneellä valkoisella maalinlopulla. Hyvä idea sinänsä maalata nuo taustalevyt, mutta...
 
Maalausprojektini ei kuitenkaan päättynyt ihan odotettuun lopputulokseen. Maalatusta vitriinin taustalevystä tuli, vaikka omasta työstäni joudunkin sanomaan, ruma. Jos nyt hieman koitan lievittää omaa pettymystäni epäonnistumisessani, niin tuskinpa lopputuloksesta olisi ihan priimaa koskaan saanutkaan. Taustalevyissä kun on saumat sekä pituus- että leveyssuuntaan ja kiiltävä, perus- Tikkurilaa hyljeksivä muovinen (?) pinnoitepinta. Yhteenvetona voinen todeta että ensimmäisen  taustalevyjen kohennusyritykseni mielenkiinto lopahti pahemman kerran maalatun taustalevyn muistuttaessa minua edellisen kotimme paklatusta, kovalla kiireellä pohjamaalatusta cyproc- levypinnasta.
 

Ei auttanut itku markkinoilla taustalevyn pilaajalla vaan hätään oli keksittävä keino. Yöaika on minulle erilaisten kuningatar-ideoiden bongaamiselle otollisinta aikaa. Aikani turmelemiani taustalevyjä tuijoteltuani keksin taustalevyjen pelastuksen. Taustalevyt tapetoidaan! Nyt kun "pohjamaalikin" oli jo valmiina paikoilleen asennettuna!
 
Arvatkaa vain olinko tiistain työpäivän ajan ajatuksissani jo rautakaupan tapettivalikoimien kimpussa ;) Niinhän siinä sitten kävi että kävin nappaamassa rullan tapettia ja purkin valmisliisteriä parempaan talteen. Vinkkivitosena tähän kohtaan; mikäli olet toteuttamassa mitä tahansa vähäistä tapettimäärää vaativaa projektia, huomioithan tarjolla olevat tapettikauppojen poistokorit. Nappasin vitriinien takaseinien somistajaksi mielestäni ihan kohtuullista tapettia hyvin huokeaan hintaan. Ja siitä jos mistä saakin hyvän mielen pitkäksi aikaa :)
 
 
Meillä on siis kohdistettu vuotien kuvioita, leikattu ja liisteröity tapetteja sekä asennettu vuotia paikoilleen. Ja valmistakin on saatu... En malttanut olla ottamatta pientä maistiaista tänne blogin puolelle valmiista tapetoiduista taustalevyistä. Kas näin:


Mitäs sanotte lopputuloksesta?
Itse olen hyvin huojentunut päästessäni eroon vitriinien ruskeista taustalevyistä. Ne olivat kyllä todellinen painajainen ;)
 
Mukavaa alkanutta uutta viikkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti